BLOG / BLOGARKIV / Blogs 2010 - 146 blogs

December-blog

Decemberbloggen indeholder 23 blogs. Rul på siden for at læse dem.
 
30. december
 
Rock-nostalgi - og forvirring!
 
Før jul udkom tre bokssæt på CD med hvad TV-reklamerne betegner som dansk rocks hellige gral. En lang række originale klassikere fra dansk rock i perioden fra 1965 til 1978.
 
Og her er virkelig mange guldkorn: Alrune Rod, Beefeaters, Midnight Sun, Gasolin, Savage Rose, Delta Blues Band, Gnags, Sebastian, Culpeppers Orchard og mange mange flere.
 
Når man laver sådanne bokse, er der naturligvis altid basis for at diskutere, om denne plade skulle med fremfor denne. Men alt i alt har udgiverne nu ramt plet med det meste - personligt kunne jeg godt have undværet Starfuckers-CD'en til fordel for noget andet, f.eks. den sjældne LP med Blues Addicts. I hver boks er der en sampler med forskellige rariteter, singleudgivelser eller aldrig udsendt materiale. Meget fint.
 
Forvirringen, som jeg hentyder til i overskriften, kommer, når man går på nettet og finder ud af, at der her er udsendt 5 bokse til download - og her ligger altså også nogle perler, som jeg da gerne havde set i en fysisk CD-form, f.eks. "Landet Rundt" med Niels Skousen eller "Da solen kom" med Stig & Sten.
 
Har man lyst til at udforske de 5 net-bokse, kan man gøre det, hvis man har TDC Play - eller man kan bruge  www.netmusik.dk, som er bibiliotekernes onlinested for musiklån. Man søger, finder den ønskede musik, som man kan downloade og bruge i 14 dage - derefter bliver filerne ubrugelige. Men så kan man jo bare låne dem igen.
 
Går du på netmusik, så søg efter "Dansk Rockhistorie", så vil du kunne se og høre masser af dansk kvalitetsrock fra en gylden periode.
 
Lige nu lytter jeg til et mix af Niels Skousen, Stig & Sten vekslende med nye retrotoner fra The Rumour Said Fires seneste album, som er ganske flot og lytteværdigt.
 
Nedenfor kan man nyde et udpluk af de mange flotte covers, som jo var en vigtig del af en LP-udgivelse.
 
 
27. december
 
Retrokælder følger med tiden
 
Under juletræet lå der i år en gave fra mine to drenge.
 
En herlig gave, i form af et ur med en grammofonplade som urskive.
 
Gaven passer perfekt ind i retrokælderen. Måske er det også et lille vink om, at jeg ikke skal glemme tiden, når jeg går ned i "hulen"...
 
 
 
 
--0--
 
26. december
 
Bambi på glatis
 
I dag drog jeg til søen sammen med Morten og Thomas. Vi medbragte husets to par skøjter, som vi så måtte deles om denne herlige solskinsdag i søanlægget.
 
Thomas på 12 har aldrig stået på skøjter før, men han kom nu hurtigt efter det og forsøgte at hænge på Morten, som smugtrænede sidste år og i går. Farmand stod klar med gode råd: "Det er OK at falde, for så er det tegn på, at man udfordrer sig selv...!"
 
Efter en halv times tid byttede jeg med Thomas, så jeg også kunne prøve at få is under skøjterne. Det gik ganske fint - og jeg levede op til mine egne gode råd:
 
 
 
 
--0--
 
25. december
 
Isen er sikker..
 
Som  noget nyt skal politiet nu godkende de lokale søers frosne tilstand, før man må begive sig ud på dem.
 
Med længere tids frost er søen i Farsø frosset godt og grundigt til, og vi kunne i dag konstatere, at det er tilladt at bevæge sig ud på det stive vand. Det gjorde Morten og Cathrine her fra gaden så - men i morgen vil jeg prøve, hvis jeg ellers kan få vristet mine skøjter fra ungerne...
 
 
 
 
--0--
 
25. december
 
Niels Hausgaard i leksikon..
 
I dagene op til jul skete der en del omkring mit lille lokale pop- og rockleksikon. Flere læsere bød ind med emner, som kunne være oplagte at tage med.
 
Det fik mig til at bruge denne fredelige juledag på at opdatere det lille leksikon, som bl.a. har fået Niels Hausgaard med...
 
Han er da vendelbo, vil mange sikkert, tænke. Og ja, det er han også, men da han i 1973-74 udgave sin første LP og single, boede han faktisk i Sjørup mellem Farsø og Strandby. Og det giver ham naturligvis ret til at optræde i mit leksikon.
 
Andre nye navne, som er kommet med, er More, Counters, Foxie, Moon og Green Revolution.
 
Læs evt. mere HER.
 
 
 
--0--
 
24. december
 
Glædelig jul
 
Træet er inde og pyntet, konfekten er lavet og sat på køl. Gaverne er pænt pakket ind, anden ligger i køleskabet og venter på varmere tider - det skal den så få lidt senere.
 
Kort sagt alt er klar til juleaften, som for Morten på 10's vedkommende ligger en evighed ude i det fjerne....
 
Her fra thitind.dk skal der der ønskes en rigtig glædelig jul til alle, som læser med.
 
Håber I alle får en fredfyldt og god jul sammen med dem I holder af.
 
 
 
 
--0--
 
23. december
 
Lillejuleaften
 
Dagen i dag er gået med at få klaret de sidste indkøb og at få bilerne godt ind i carporten, så de ikke skal stå og fryse ude i kulden.
 
Og så er der ellers fabrikeret konfekt i den helt store stil. Vi har alle 4 været i sving ude i køkkenet med marcipan, chokolade og nougat. Der er fremstillet traditionel konfekt, men vi har også kastet os ud i at lave pebermynteknapper og noget så eksotisk som hjemmelavede flødeboller...
 
Nu er alle godterne sat på køl i kælderen, og så er vi ellers klar til i morgen, hvis vi da ellers kan få en bid ned efter den store julemiddag. Men ellers er julen jo lang, og huset fyldt med lækkersultne slikmunde - så det konfekt skal nok få ben at gå på.....
 
 
--0--
 
23. december
 

Pop- og rockleksikon udvikler sig

Mit lille lokale rock- og popleksikon er under stadig udvikling. Ove Pedersen fra Viborg har tidligere bidraget med diverse materiale om Blackbirds, og nu har han forsynet mig med en masse information om de mange bands, han selv har været med i gennem årene fra de sene 60’ere frem til i dag.

Jeg skal have kigget materialet igennem, men allerede nu kan man i mit leksikon læse om bands som Foxie (foto til højre) og Thirty Years After med oversigter over vekslende konstellationer af medlemmer.

Nye navne i leksikon’er er også Locomotion og Niels Hausgaard...

Klik her for at komme til forsiden af mit leksikon.

 
 
 
____________________________________________________________
 
22. december
 
Blackbirds-hjørnet

Efter et længere tilløb er første udgave af min retrokælders Blackbirds-hjørne nu nogenlunde på plads.

Det centrale i opstillingen er gamle fotos af gruppen fra dens storhedstid i 1970’erne. Her er en plakat, som jeg har scannet og formindsket, hvorefter den er sat i en ramme med passpartout. De tre singleplader er også med, her i to skifterammer, der egentlig er specielt lavet til LP-omslag.

Desuden er der lavet en primitiv opslagtavle, hvor jeg har opsat diverse fankort og fotos, samt et famøst udklip fra “Vi unge”, som bestemt ikke er overstrømmende positive i deres vurdering af bandet fra Vesthimmerland..

Hjørnet er et sammenflik af ting fra 60’erne og 70’erne - og måske også lidt 80’erne med det hvide skrivebord. Det skulle gerne afløses af et lille teaktræsbord engang ved lejlighed.

På bordet står en tidstypisk pladespiller, som også ganske typisk er forsynet med en singleplade fra den karakteristiske mappe, der ligger foran. Rejseskrivemaskinen signalerer 70’er stil med sin orange farve - jeg husker balsalen på det lokale hotel, hvor der hang orange lamper i hobevis i loftet..

I skrivemaskinen sidder en pressemeddelelse fra Ole B. Booking, som omtaler Blackbirds efter en udskiftning af medlemmer i kølvandet på første single. Ved siden af ligger et andet af tidens ungdomsblade: “Børge”, som af og til udkom med vedlagte singleplader, de såkaldte Børge-plader, som i dag er eftertragtede samleobjekter. Kameraet er et Mamiya spejlrefleks -nok også et 80’er eksemplar.

Yderst til højre kan man ane en orange Teisco-guitar - den model som mange håbefulde guitarister begyndte med i deres drømme om at blive en ny George Harrison eller Eric Clapton. Således også Lassen Stefansen, som var med til at starte Blackbirds - han boede faktisk i det hus, jeg har i dag, og havde øvelokale i selvsamme kælder - dog i et andet rum end der hvor min retrokælder er placeret.

Blackbirds-hjørnet og retrokælderen udbygges og ændres med jævne mellemrum - følg med på bloggen...Nu er jeg dog så langt, at jeg til foråret vil holde “åben kælder”, hvor bloggens læsere inviteres med. Nærmere om det i det nye år.

Vil du studere billedets detaljer nærmere, kan det klikkes op i større format.

 

 
 
--o--
 
20. december
Skarp Salling Kirke

Forleden faldt min vej forbi Salling, eller Skarp Salling, en lille landsby lidt øst for Løgstør. Jeg havde god tid og kameraet med på bagsædet, så jeg slog vejen forbi landsbyens gamle kirke, som er ganske speciel og atypisk for området.

Alene i sit ydre med de rå kvadersten adskiller kirken sig fra områdets mange andre kirker, som for de flestes vedkommende er forsynet med tårn - som oftest hvidkalket.

Skarp Salling kirke har ikke noget tårn, men alligevel er den ganske pompøs, ja mange betegner den som en domkirke i miniformat. Der er et højt midterskib og små sideskibe. Inde i selve kirkerummet (foto til venstre) finder man  smukke rundbuer ud til sideskibene. Det minder om det indre i Ribe Domkirke (herunder), som vi besøgte i sommerferien.

Kirken i Skarp Salling er bygget i midten af 11-tallet, og den har oprindeligt været forsynet med tårn. I nyere tid var kirken ved at forfalde, og den gennemgik i midten og slutningen af 1800-tallet en renovering og ombygning, der bragte den frem til den udformning, den har i dag.

Nogle vil mene, at kirken er lidt trist at se til, men på en flot vinterdag ligger den nu smukt der på bakken ved Skarp Salling. I øvrigt et sted, som er indskrevet i Danmarkshistorien på grund af fundet af Skarp Salling Karret, som både er at finde på Nationalmuseet og på de danske 50 kr. sedler.

På nettet bruger man såvel betegnelsen Skarp Salling som Skarpsalling. Jeg kan se, at man lokalt bruger den førstnævnte måde, defor gør jeg det naturligvis også.

 

 
 
--0--
 
19. december
 
Send me a postcard...
 
Jeg har tidligere her på siden skrevet om den hollandske gruppe Shocking Blue, som havde et stort hit med singlen "Send Me A Postcard".
 
Titlen har inspireret mig til at opfordre alle mine bloglæsere til at sende mig et postkort her op til jul. Skriv lidt om, hvad der interesserer dig på bloggen, og hvordan du fandt frem til den.
 
Jeg glæder mig til at få en masse postkort - portoen er betalt, bare klik på teksten under billedet her. Adressen, du sender til er: fotolyngby(elefantnæsea).gmail.com
 
Kortet kan naturligvis sendes til hvem som helst, du har lyst til!
--0--
 
18. december
 
Rock & pop i nye klæder
 
En bloglæser skrev forleden og foreslog et par nye navne til mit selvbestaltede vesthimmerlandske rock- og popleksikon.
 
More og Counters, som de to lokale danseorkestre hed, er naturligvis kommet med - jeg mangler dog at researche lidt på de to grupper, som jeg godt husker fra ballerne på Hotel Farsø. To andre bands i samme stil er Foxie og Thirty Years After, som også er kommet med, bl.a. med fotos.
 
I samme forbindelse har jeg lavet en selvstændig forside til mit lille leksikon, hvorfra der er adgang dels til bandoversigten men også til min retrokælder og en ønskeseddel med diverse elektronik, som godt kunne passe ind i stilen dernede i "hulen".
 
Jeg hører gerne fra folk, som har emner til mit leksikon. Tekst og fotos modtages med glæde og taknemmelighed.
 
Klik på bogen eller se leksikonnets nye "forside" HER,
 
--0--
 
17. december
 
Kolbekaffe #2
 
Jeg skrev forleden om, hvordan man brygger kolbekaffe. Og så er det jo, at nettet og specielt Youtube er din ven. Nedenfor kører en lille video, som viser processen. Den er speedet op, men på det vedhæftede ur kan man se, hvor lang tid kaffebrygningen tager i real time.
 
 
 
--0--
 
16. december
 

Queen...

De fleste vil nok mene, at da Freddie Mercury døde, var det samtidig døden for den engelske rockgruppe Queen.

Det faktum trodser guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor imidlertid, da de i en længere årrække har turneret med den tidligere Free-forsanger Poul Rodgers i den vokale forgrund.

Sådan noget giver naturligvis anledning til mange diskussioner for og imod på nettet, og det er da også rigtigt, at man ikke kan erstatte Freddie Mercury. Så bandet burde i bund og grund have kaldt sig noget andet, og måske holde sig fra at spille de gamle Queen-numre. Men det vil der måske være knap så mange penge i...

Jeg er gammel fan af Poul Rodgers fra Free-tiden sidst i 60’erne og først i 70’erne Han har en dyb stemme, som gør sig godt i bluesbaseret rock.

Derfor virker sammensætningen af Queen og Rodgers bedst, når de spiller gamle Free-numre eller som på 2008-udgivelsen “The Cosmos Rocks”, hvor de spiller nye numre. På det er der ganske vist også nogle af de storladne og potente numre i gammel Queen-stil, hvor man næsten kan høre, at de er som skrevet til Freddie Mercurys stemme. Men der er også andre bluesagtige rockere, som er meget mere i stil med Free og dermed perfekte til Poul Rodgers.

Queen og Poul Rodgers har ikke arbejdet sammen siden 2008, hvor Rodgers begyndte at turnere solo og med sit gamle band Bad Company.

Et nummer, som lægger sig midt imellem Free og Queen er titelnummeret, The Cosmos Rocks, efterfulgt af en af mine Free-favoritter: "Wishing Well"

 
 
--0--
 
15. december

Gourmetmiddag - til fuglene

Jeg vandt ikke en gourmetmiddag i TV Nords fotokonkurrence for nylig. Til gengæld har jeg haft et billede på facebookgruppen for Land & Fritid, og sørme om jeg ikke vandt en gourmetmiddag her - til fuglene forstås..

Konkurrencen hedder Skyd en fugl - på foderbrædtet, og hver uge kåres der en vinder, som så modtager 20 kilo lækkert fuglefrø til de små fjerede derude i haven.

Så forleden varl jeg lige en smut omkring den lokale afdeling af Land & Fritid for at hente præmien. Nu skal der dækkes op til gourmetmiddag ude på foderbrædtet.

 
--0--
 
14. december
 
Kolbekaffe

I forbindelse med vores besøg på ARoS i Aarhus forleden havde jeg fornøjelsen af for første gang i mange år at nyde en kop stempelkaffe. Det var moderne en gang, akkurat som kolbekaffe, som jeg kunne berette om for mine drenge, som lyttede til med undren, da jeg forsøgte at forklare teknikken i den proces.

Et kolbesæt består af to kolber og en brænder samt et filtersystem. Så går teknikken ellers ud på, at vandet ved overtryk (når det varmes op af brænderen under den nederste kolbe), presses op i den øverste kolbe, hvor kaffepulveret befinder sig. Efter at have cirkuleret rundt i øverste kolbe en passende tid, slukkes for brænderen, og vandet, som nu er blevet til kaffe, vil bevæge sig ned i den nederste beholder igen...

Og voila, kolbekaffen er klar til servering...

Det er forresten stadig muligt at købe kolbesæt - jeg har på nettet set, at Bodum producerer sæt til kolbekaffe. Pris: Omkring 400 kr.

 
--0--
 
13. december
 

ARoS - oh Boy....

Mit første besøg på kunstmuseet ARoS i Aarhus bliver ganske givet ikke mit sidste. Det er et særdeles spændende sted med en flot arkitektur og en masse spændende og tankevækkende udstillinger. Og så er det også et sted, hvor man sagtens kan have sine børn med.

Vi kunne ikke nå det hele, på den tid vi havde til rådighed. Vi valgte at lægge ud på øverste sal, hvor der er udstillet malerier af danske guldalderkunstnere - herligt når sønnike på 12 straks siger, "det her ligner da Skagensmalere", da vi bevægede os ind i afdelingen med Krøyer og Ancher. Han var også fascineret af et stort maleri af Jørgen Sonne: “En ligfærd”. Et naturalistisk maleri med indlagte “spøgelseseffekter”, som skyggefigurer ved centrale personer i motivet.

Vi nåede også at se udstillingen om kunst i det kongelige, hvor der er sat fokus på renoveringen af kronprinseparrets palæ på Amalienborg. Her erfarerede jeg så, at en af kunstnerne, som har medvirket, er en vis Erik Frandsen, som faktisk boede i Ertebølle tilbage midt i 70’erne. Han er nogenlunde på min alder, og jeg husker at have besøgt ham derude i huset ved foden af Ertebølle Bjerg.

I nederste plan så vi den imponerende skulptur “Boy” (Ron Muecks), som vi faktisk kunne se på vores vej ned ad den snoede trappe helt op fra toppen. Men her helt tæt på var han imponerende i sin kæmpegengivelse med naturtro struktur i hud og muskler. Det er fascinerende at opleve, hvordan hans blik og smil skifter karakter efter, hvilken vinkel man ser ham fra.

Tankevækkende var også Christian Lemmerz udstilling “Genfærd”, hvor han i mange forskellige materialer og udtryksformer kommer rundt om døden, og de tanker man kan gøre sig om den. Det veksler fra det smukke til det grusomme. Museet har lavet en lille folder specielt med henblik på, at man kan snakke med børn om sådan en udstilling. En god ide, som virker.

Ja, kontrasten var stor fra danske guldaldermalere over kongelig glaskunst til makabre udstillinger af døde kroppe. Om tingene giver mening for én, er vel i bund og grund op til den enkelte. Noget rammer dybt og centralt, medens andet virker en smule poppet og meningsløst. Sådan er kunst - heldigvis.

Vi blev bestemt ikke færdige med ARoS på de par timer vi havde derinde. Så der er absolut basis for en tilbagevenden på et senere tidspunkt.

 
 
--0--
 
12. december
 

På juletur til Aarhus

En fast juletradition i vores familie er en lille juletur til en større by. Vi har således været i Aalborg, Viborg, Randers og Aarhus flere gange for at indsnuse stemningen og se de smukt oplyste gader med al deres julepynt.

I år kombinerede vi et familibesøg med en tur til Aarhus, hvor det ikke var de mange forretninger, vi besøgte. Derimod gik vi i “kulturmode” med besøg i Den Gamle By og på kunstmuseet Aros.

Den Gamle By har vi besøgt før, også ved juletid. Der er tæt af mennesker, men alligevel er det ganske hyggeligt med de julepyntede gamle huse og sang og musik i de smalle gader og på de små torve.

Den Gamle By udvikler sig stadig. Seneste skud på stammen er en 1970’er gade med karakteristiske forretninger fra 1974. Her finder man allerede en radioforretning, et rejsebureau, en glarmester og en fotoforretning.

Radioforretningen, Pouls Radio, var åben og her gik midaldrende mænd som mig rundt med salige smil på læberne, når de bevægede sig rundt mellem gamle farvefjernsyn, spolebåndoptagere, pladespillere og steroradioer af mærket B&O, Tandberg, Philips og ScanDyna. Jeg kunne nikke genkendende til en del elektronik, som jeg har ejet på et eller andet tidspunkt, bl.a. den første B&O pladespiller med tangentialarm, altså en arm, som bevæger sig i en lige linie ind mod pladens centrum. Forretningens eksemplar var en Beogram 6000, som var den quadrofoniske udgave af den banebrydende pladespiller.

I baglokalet, på Pouls kontor, stod en Philips cassettebåndoptager med en sjov platikopbygning. Det var en model, som kunne spille flere bånd uafbrudt efter hinanden - en del brugt i butikscentre og lignende, kunne “Poul” fortælle mig. Han fortalte også, at forretningens videobåndoptager var den første, som brugte cassetter frem for spoler. 

 

Forretningen havde også sin egen lille pladebar med LP’er og cassettebånd fra 1974: På billedet her ser man øverst fra venstre Demis Roussos, Roxy Music, Sparks, Papa Bue og Niels Hausgaard. Rækken under: Johnny Reimar og James Last med nogle af deres helt  tidstypiske “partyplader”, Gasolin, ABBA og ShuBiDua.

Den virkelighedsnære udstilling bød også på prisskilte med de gældende priser fra 1974, hvor et farve-TV kostede omkring 8-9.000 kr. Det var noget mere end en normal månedløn på det tidspunkt....

Længere ned af gaden kunne man i den runde pavillon se en udstilling af gamle LP-covers og plakater, de fleste fra begyndelsen af 1970’erne. Mange af dem står også i min samling.

Fra Den Gamle By gik turen videre til Aros, hvor jeg ikke har været før. Et spændende besøg, som vil blive beskrevet nærmere i næste blog.

 

 --0--

 
9. december
 
Greendale Blueprint
 
Forleden dumpede en hilsen ind i min mailbox. Den var sendt via kontaktformularen her på thitind og kom fra Reno Skov Pedersen.
 
Reno var med i Farsøbandet Avoiding Christopher, som man kan læse om i mit lille rock- og popleksikon i menuen ude til venstre.
 
Nu spiller Reno med i en københavnsk band, Greendale Blueprint, som dog ikke er mere københavnsk end at alle fire medlemmer har deres rødder i det himmerlandske. Det berettiger selvfølgelig det velspillende band til at komme med i mit leksikon. I første omgang med bandmedlemmernes navne og henvisning til deres side på bandbase.dk, hvor man også kan høre nogle af gruppens numre.
 
Medlemmerne er:

Ole Svenningsen / Vocals & Guitar, Peter Brorsen / Guitar, Reno Skov Pedersen / Drums & Vox og Claus Holm Lynglund / Bass.

Reno kender jeg, og hvis bandet har sine rødder i det vesthimmerlandske kunne Claus Holm Lynglund udmærket være relateret til Lynglund-familien fra Ullits. Jeg mindes at have spiller fodbold med brødrene Wilfred, Widmar og Werner Lynglund i mine tidlige seniorår i Farsø Ullits IK. Så vidt jeg husker var brødrene sønner af den lokale brugsuddeler i Ullits.

Jeg satser på at få lidt mere info fra Reno - sker det, skal bloggens læsere naturligvis nok blive delagtiggjort i den viden.
 
I fjor ved denne tid skrev jeg i øvrigt om en anden af medlemmerne i Avoiding Christopher, Jesper Lidang, som jo gik hen og fik forrygende succes med The Rumour Said Fire.....
 
--0--
 
7. december
 
Vinterstemning
 
Mandag var jeg en smut ude i det smukke vinterlandskab, som absolut viste sig fra den mest fotogene side med hvide marker, blå himmel og skarp sol.
 
Med mig i bilen havde jeg mit lille Olympus Pen, som er rigtig godt til det formål. Det er ikke så stort, men alligevel spejlrefleks med den kvalitet og de muligheder, det nu medfører.
 
På min lille tur fik jeg fotograferet lidt, et par af skuddene bringes med denne blog.
 
I øvrigt viste vejret sig også fra den mere omskiftelige side, da det ganske hurtigt skiftede til tæt snefald, for så få minutter senere igen at være høj sol.
 
 
 
 
--0--
 
6. december
 
Nye møbler i retrokælderen
 
Arbejdet med at indrette retrokælderen har ligget lidt stille, men forleden fik jeg da fat i et par passende stole til rummet: 2 grønne "instruktørstole", som kan klappes sammen, så de er lette at flytte til side.
 
Nu står stolene så i retrokælderen sammen med lidt forskelligt elektronik, fortrinsvis fra 70'erne. Det meste virker og er tilsluttet, så jeg har mulighed for at lytte til spolebånd, cassettebånd, plader, CD'er og MP3-filer. Desuden har jeg en lille opstilling, hvor jeg kan kopiere videobånd over på DVD - oplagt hvis man har gamle familieoptagelser m.m., som man ønsker at digitalisere. Jeg har i et par tilfælde også overspillet gamle smalfilm til DVD. Det sker med en opstilling, hvor filmen skydes op på et hvidt lærred, hvorfra det så optages direkte ind i et videokamera. Simpelt, men det virker, og elektronikken i kameraet sørger endda for at rette farverne nogenlunde til..
 
Jeg er stadig på jagt efter en spolebåndoptager, som kan afspille med hurtig hastighed, som de fleste af mine gamle bånd er indspillet på. Den tjekkiske Tesla har kun middelhastighed - men den kører til gengæld støjfrit og stabilt. Modsat den lånte Tandberg, som har den nødvendige hastighed, men som til gengæld larmer så meget i motoren, at man næsten ikke kan høre musikken.
 
 
 
--0--
 
5. december

Sne over Himmerland

Et kraftigt snefald har dækket Vesthimmerland med sne i løbet af natten til søndag - og det sner stadig her søndag ved middagstid.

Snedækket gør det naturligvis svært for fuglene at finde føde, men vi har gennem flere år haft foderbrædt i haven, så her holder de sig til. I disse dage er der trængsel for at få del i de gode sager, som består af solsikkefrø og restpartiet af æbler fra det store træ i haven.

Hyggeligt er det, at sidde indenfor med gang i brændeovnen, en kop varm mokka og Nikon’en indenfor rækkevidde, så man kan “skyde” en spurv eller to.

Min eneste anke ved vintervejret, er når jeg skal ud at køre i det. Det gider jeg godt nok ikke...

--0--

 
4. december
 
November-hits
 
November blev den hidtil bedst besøgte måned på Thitind, hvor ikke mindre end 1464 tittede forbi blog, fotos m.m. Det var faktisk 200 mere end den hidtil bedste måned.
 
Nu er det jul, det er december og der er almindelig trængsel og alarm, så mon ikke besøgstallet daler en smule igen. Vi får se.
 
Fortsat god december til alle med en lille novembersang som afveksling til at julemusikken:
 
 
 
 
3. december
Tinus
 
En krokarl var et almindeligt begreb tidligere. Om sådanne stadig findes, ved jeg faktisk ikke. Nogen steder gør de sikkert.
 
Her i Farsø havde vi i min barn- og ungdom en lokal krokarl i skikkelse af Tinus, som man altid kunne møde i fuld vigør i krosalen eller på kroens udenomsarealer - i gang med at stable stole, feje, rydde op eller lignende.
 
Den gode Tinus var også ved at blande sig i det håbefulde band The Blackbirds karriere, da de skulle spille i forbindelse med nogle radiooptagelser med efterfølgende dansant. Ved ballet spillede gruppen efter Tinus' opfattelse rigelig højt - så han slukkede for strømmen.
 
Hårdere skæbne kunne næppe overgå en pigtrådsgruppe på det tidspunkt midt i 60'erne. Heldigvis havde bandet den lokale landbetjents søn bag trommerne, så med ordensmagtens mellemkomst, kom der atter strøm på forstærkerne og gang i musikken.
 
Billedet, som er bragt sammen med denne blog, stammer fra et avisudklip, formentlig fra 1974. Det kan klikkes op i stort, hvis man ønsker at læse teksten.
 
--0--
1. december
Foto i finalen
 
Min hustru Hedvig opfordrede mig til at sende nedenstående foto ind til en konkurrence, som TV Nord har på deres Facebook-side.
 
Billedet er taget i forbindelse med Middelalderdagene på Vitskøl Kloster.
 
Nu er billedet så havnet i finalefeltet sammen med 9 andre flotte efterårsbilleder, som man kan se HER
 
 
 
Per Lyngby